Uzdravující zelené potraviny
http://www.knihy-a.cz/24156/uzdravujici-zelene-potraviny
Uzdravující zelené potraviny
Jsme složeni přibližně ze 70 biliónů buněk. Každá buňka stejně jako celý organismus potřebuje hodnotnou stravu a dokonalé vylučování. Zelené nápoje buňky sytí i pročišťují zároveň. Čištěním a zásobováním organismu prodlužujeme biologický věk. Nejvíce pro své zdraví v této oblasti uděláme změnou obsahu našich talířů. Proti této změně stojí ale dvě mocné síly – nedostatek vůle a rychlá doba.
Soudný člověk pohlédne na svůj talíř a odpoví si, zda je vše v pořádku. Pokud nikoliv, nejlepším řešením jsou zelené potraviny a zelené nápoje. Ty zhodnotí všechny potenciálně prospěšné složky našeho jídelníčku a zneškodní složky potenciálně škodlivé. Tím náš imunitní systém nastaví na vyšší výkonnost.
Zelené nápoje jsou komplexní a přirozené. Jejich fytolátky působí souvztažně a jejich účinek nelze srovnat s žádnou umělou kombinací. Látky jsou propojeny a posilují se. Dohromady tvoří chemickou reakci, podobnou „dominovému efektu“. Postavte články domina, vynechejte jediný kousek uprostřed a hra končí. I život je chemickou řetězovou reakcí, která končí ztrátou byť jediného prvku. V rostlinách bylo např. identifikováno přes 600 různých karotenů.
Syntetika ale obsahují karoteny maximálně 3! Při norské studii podávali kuřákům preparáty s beta karotenem. Přestali s tím. Riziko onemocnění rakovinou plic vůbec neklesalo. Naproti tomu „obyčejná“ mrkev snížila riziko o 40 %. V izolovaných preparátech prostě chybí spojovací látky, které účinky zvyšují. Američané za izolované látky utratí nejvíce peněz, přesto jsou až na 25. místě v žebříčku dlouhověkosti. Hans-Günter Berner v knize „Hladovění nad plným hrncem“ vykresluje človíčka, který se cpe, tloustne, ale přesto umírá na nutriční podvýživu.
Zdravotní problémy souvisejí i s nedostatkem minerálů. Vyčerpaná půda živí plodiny, ty sytí nás, a proto i přes plná břicha umíráme hlady. Co myslíte, chybí našemu tělu minerály jako například železo či vápník? Ano, chybí. A chybí nám na talíři? Nechybí! Naopak jsme jimi přejezeni jako žádná generace před námi! Žádná generace před námi se tolik necpala masem, sýrem a mlékem, které těmito látkami přetékají.
Žádná generace se „neucpávala“ sušenkami obohacenými vápníkem a vitamíny. A přesto žádná generace tolik netrpěla nedostatkem těchto látek, kterými se my krmíme od rána do večera. I kdybychom se vápníkem opravdu krmili od rána do večera, bez fytolátek a bez pohybu nám pouze zanese ledviny. Bez zásaditého prostředí a vazeb na fytolátky nám železo pouze zabetonuje stolici a tím potrhá konečník.
Mnozí se úzce zajímají jen o nutriční hodnoty, ale nerozumí tomu, že látky účinkují v přirozeném prostředí 1000x silněji. Proto pozitivní reakce vyvolá již malinká dávka správné stravy. Zelené nápoje mají vysoký obsah chlorofylu. Jestli o kvalitě benzínu vypovídá výše oktanového čísla, tak o kvalitě zelené stravy vypovídá množství chlorofylového pigmentu. Už v roce 1940 přinesl chirurgický časopis „Journal of Surgery“ zprávu o 1200 nemocných, kterým chlorofyl urychlil hojení ran. Chlorofyl se podle Barbary Simonsohnové chová jako „kondenzátor sluneční energie“. Dr. Swopeová o něm říká že „zelenou krev rostlin mění v našem těle na červenou“. Proč?
Je pozoruhodné, že hemoglobin, naše krevní barvivo, má podobnou chemickou strukturu jako chlorofyl. Rostliny díky chlorofylu žijí a my lidé dýcháme. Chlorofyl nám zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, popálenin a brání zánětům a infekcím. Díky němu dochází k lepšímu přenosu kyslíku, což zvyšuje výkon a brání vzniku infekčního prostředí. Léčitelé tvrdí: V zeleném barvivu je koncentrováno sluneční světlo a energie, která nám předává moudrost a lásku.
Zelená hraje roli i při léčbě barvami, uklidňuje, harmonizuje a léčí tělo i duši. Zelená je barvou srdeční čakry, centra naší energie, a zelené potraviny tuto čakru posilují. Zelený ječmen obsahuje tryptofan, ze kterého se tvoří serotonin, hormon radosti a štěstí. S poklesem hodnoty serotoninu přijde deprese a únava. Večer tělo přemění serotonin na melatonin a my lépe usínáme. Chlorofyl je ale pouze jedním z řady dalších rostlinných barviv. V trávě se nachází i alfa a beta karoten, zeaxanthin a řada xantofylů. Ty ale nejsou vidět, protože je chlorofyl všechny překryje. Zelené nápoje jsou enzymaticky aktivní.
Všichni se rodíme s jakousi „enzymatickou bankou“, jejíž vyčerpání znamená smrt. Tepelně zpracované jídlo sice chutná, ale zároveň se chová jako pijavice. Vysává naše enzymatické zásoby. Ideální strava organismus nevysává, ale sytí! I proto zelené nápoje pijí lidé, kteří sahají na hranice svých možností.
Zelené nápoje jsou zásadotvorné. 98 % populace trpí nemocemi zubů. A jaká je příčina zubního kazu?
Překyselení organismu. Zelená strava působí zásadotvorně a to drží na uzdě rakovinotvorné látky žijící z překyselení. Nejdramatičtějším příkladem je krev. Ta prostě musí mít zásaditost okolo 7,4. To je otázka života a smrti. Jestliže hrozí celkové překyselení, organismus poměr kyselosti a zásad nerovnoměrně rozloží, aby nedošlo k ohrožení životně důležitých center. Obrazně řečeno, přelije zásaditost z míst, kde nás ztráta ideálního prostředí tolik neohrozí.
Třeba z ústní dutiny, tenkého střeva a z močového ústrojí. Nejprve si „půjčí“ od úst. Důsledkem je zvýšená kazivost zubů, zubní plak, krvácivost dásní, parodontóza a např. zápach z úst. Ještě horší je, že kyseliny naruší chuťové pohárky, čímž zvýší chuť na cukry, tuky a sůl. Zelené nápoje kyselost vyrovnávají. Ústní problémy pak přirozeně mizí. A co na to diabetici?
Regulace zásaditosti upravuje průchod cukrů skrze střevní stěny. Tím se postupně normalizuje hladina cukru v krvi. I toto se děje zcela přirozeně! Je to funkce řádné stravy. Problém překyselení je učebnicovým příkladem vztahu: příčina – nemoc – léčba. Jen v Německu se za léky proti překyselení a pálení žáhy utratí 3 miliony euro ročně! Tyto „léky“ na několik hodin neutralizují žaludeční kyseliny. Když ale kyselinu potřebujeme na trávení, máme smůlu, není. Nestrávená potrava putuje střevy a stane se jedovatou. Antacida potlačí i kyselost, které je nezbytná.
Pamatujme, překyselená těla potřebují „průplach“ zásaditou stravou, jinak vzniká prostředí, ve kterém se nemoci líhnou jako kuřata v inkubátoru. Nemoc je parazit. Žije z nás. Sytí se námi. Nemoc si krmíme jako domácího mazlíčka, který se zvrhne v nezvládnutelnou bestii. Medicína je pouze „management krize“. Léky té námi vykrmené hyeně sice nasadí náhubek, ale jediným řešením je jíst zelenou stravu, která vývoj nemocí ruší.
Přínos pro děti: Šťáva z mladého ječmene má stejné pH jako mateřské mléko. Se zelenými nápoji začněte co nejdříve po odstavení od prsu. Mladý ječmen vytváří přirozené prostředí lépe než pasterizované kyselinotvorné ovocné džusy obsahující cukr. Navrhuji pokus. Zalijte své pokojové rostliny Coca-colou. Za dva dny odumřou z překyselení. U dětí můžete limonádami vyvolat osteoporózu už v jedenácti letech. Nezvykejte děti na sladké, vyrostou z nich slaboši!
Učte je alespoň 1x denně pít „zelené mléko“. Zelené nápoje mají vysokou přirozenou antioxidační aktivitu. Pokud neužíváme zelené antioxidanty, pleť trpí a stárne i přes sebedražší kosmetickou péči. Klaus Oberbeil říká: „Bez antioxidantů pleť při opalování žlukne stejně jako máslo ponechané na slunci“. Ministerstvo zemědělství v USA v doporučení z r. 1995 uvádí: „Antioxidanty v potravinách rostlinného původu snižují riziko onemocnění rakovinou a chronickými chorobami.“
Zelená šťáva brání před rentgenovým i jinými druhy záření. Dr. Hagiwara popisuje zkušenost s kožním zánětem, který si způsobil vařící vodou: „Po opaření mi vznikly rozsáhlé mokvající puchýře a hrozila infekce. Podobné úrazy se mi těžce hojí, tak jsem popáleninu potíral šťávou z mladého ječmene. Léčba trvala kratší dobu a nebyla tak bolestivá“. Proto zadal dr. Hagiwara týmu výzkumníků úkol testovat šťávu na kožní onemocnění včetně slunečních popálenin. V severních zemích užívají světlovlasí lidé se špatnou pigmentací džus z ječmene i k vnějšímu potírání pokožky. Pro světlejší severské typy platí výzva k užívání zelených potravin o to více.
Chlorella pyrenoidosa Chlorella pyrenoidosa je sladkovodní jednobuněčná řasa známá od roku 1890, ale na naší planetě údajně přežívá již 2,5 milionů let. Díky látce chlorellin, která má výrazné antibakteriální účinky se jí také přezdívá přírodní antibiotikum. Chlorella v porovnání s ostatními rostlinami obsahuje největší množství chlorofylu. Tím, že patří mezi jednobuněčné organismy je velmi důležitá, neboť právě ty jsou nejjednodušší formou života, na které závisí formy vyšší a složitější.
Chlorella a další řasy jsou předpokladem a základem celého vyššího potravního i životního řetězce a pro své unikátní složení je tato mikrořasa často označována za jednu z nejzdravějších potravin. Není věcným součtem živin, ale zázračným organismem a nutriční synergií v rámci přirozeného zdroje. Málo mediální pozornosti se jí věnuje z důvodu, že žádný farmaceutický obr si do svého „rybníka nenasadí štiku“, která by mu vychytala chovné ryby = žádný farmaceutický koncern si chlorellu do ryníka nenasadí, protože by mu klesl obrat v tom, co jej živí – v lécích! Každý člověk vlastní přes 10 bilionů maličkých baterií, zvaných buňky a jako všechny baterie, i ony akumulují energii.
Abychom je však mohli dobíjet, potřebujeme stálý a dostatečný příjem výživných látek, především minerálů, vitaminů, enzymů a aminokyselin. Přidáme-li tedy do svého jídelníčku listy travin, čerstvou zeleninu a živé potraviny, budou naše buňky skladovat maximální množství energie a my se nebudete cítit unavení.
Dalším nesporným plusem chlorelly je její zpracování. Při procesu zpracování se totiž nenarušuje její struktura stěn a tím se jedná o čistý produkt bez přidaných látek (bez pojiv, plniv a konzervantů). Chlorella je darem přírody, nikoliv „inkubátoru“, protože má v sobě zakódovanou prapůvodní informaci života a tu předává každičké buňce našeho těla – tím se naprosto odlišuje od dnešní časté průmyslově zpracované „mrtvé stravy“.
Slovo synergie označuje součinnost nebo-li spolupráci a o to v této potravině jde, na rozdíl od farmaceuticky zpracovaných „vitaminů“, které jsou vytržené z kontextu života organismu. Geniální je nadpis knihy H.G.Bernera – „Hladovění nad plným hrncem“. Sníme dnes víc jak dvojnásobek množství jídla než generace lidí 19.st., saturujeme plané potraviny desítkami chybějících látek a přesto trpíme jejich nedostatkem a civilizačními chorobami. Netrpíme proto, že nám chybí jednotlivé vitamíny, enzymy, fytolátky a další, ale proto, že v jídelníčku chybí jejich přirozené zdroje! Bohem stvořenou živou potravu věda znetvořila tím, že ji rozebrala na součástky a tím je okradla o jejich moc.
Chlorella a rakovina
Chlorella pomáhá v prevenci proti všem civilizačním nemocem. Rakovina je proces. Každá buňka má své potřeby a poslání jako my, lidé. Jestliže nejsou buněčné potřeby trvale uspokojovány, začne se „zlobit“. Pakliže v těle vytvoříme nesnesitelné podmínky i jinak „hodným buňkám“, vypuknou záněty, rakovina a jiné autoimunitní nemoci. Rakovina je „děj“, nikoliv „stav“ a do děje se dá vždy vstoupit. Ne vždy se dá zastavit, ale vždy se dá změnit. Musíme proto v těle vytvořit „zdravé podmínky“ a pak opět nastoupí rovnováha v organismu.
Chlorella se může na podpoře boji proti rakovině účastnit takto: zvýší „komfort“ životního prostředí zdravých buněk sníží životní komfort buňkám zvrhlým zvýší tvorbu a kvalitu buněk ochranných Rakovina má mnoho „živných půd“ a různé „spouštěče“. Dlouhodobá léčba spočívá v tom, že alespoň některé z nich odstraníme. To, co má většina druhů rakovin společného jsou živná prostředí = milují naší životní nudu, prázdnotu, stres, lenost a pažravost (chutná jim to, co nám – cukry, tuky, bílkoviny).Abychom byli trvale zdraví, tak nás musí zdraví „bavit“.
Výzkumy: V Immunopharmacology and Immunotoxicology v r. 1990 vědci z Japonska popisují pronádorový účinek chlorelly – myši byly 35 dnů před a 220 dnů po infikaci nádorem denně krmeny práškem z chlorelly – během 13 dnů po infikaci se růst tumoru významně pozastavil (54% útlum).
Výzkum ukázal, že protinádorový účinek chlorelly má částečně na svědomí její schopnost zvýšit činnost T-buněk a makrofágů – navíc se u myší neprojevil úbytek váhy. Phytochemistry z r. 1995 popisuje výzkum japonských vědců, kteří identifikovali a izolovali dva glyceroglykolipidy , které mají protinádorové schopnosti. V jejich modelu se ukázalo, že chlorella tlumí účinek na cizorodé proteiny spojované s Epstein-Barrovým virem (EB-virus)
Závěry z těchto a mnoho dalších studií shrnuje MUDr. M.Lacina slovy: „Účinek chlorelly je dán schopností zvyšovat počet a aktivitu obranných bílých krvinek, které jsou schopny rakovinné buňky efektivně likvidovat“ Šablonu principu příchodu a odchodu nemoci srozumitelně vysvětluje vědec Konstantin Herring (1800-1880) se svých 3 zákonech: uzdravující proces vychází z hlubších částí organismu do svrchních (z rozumové/emoční úrovně – přes vnitřní orgány – do částí povrchových – př.: kůže) = je to jakoby „vyklepávání“ nemoci ven uzdravující proces a jeho symptomy odcházejí v obráceném pořadí, než přišly uzdravujeme se odshora dolů (problémy, které „visely“ např. v krční páteři sestoupí v mírnější formě do částí nižších)
Mnozí lidé si neuvědomují, že cestu k opravdovému uzdravení lemuje uzdravovací „krize“, která je o to hlubší, oč delší a hrubší ji předcházelo období sebepoškozování. Pravé uzdravování (NE jen potlačení příznaků nemoci jak je tomu u léků) začíná fází očistnou (a je jedno, zda jde o očistu svědomí nebo potravinového koše) a doprovázejí ji příznaky svědění, mokvání, zahlenění a podobné nepříjemnosti. Chlorella nás „sytí“ i „čistí“ zároveň. Díky ní se někdy cítíme hůř, abychom se mohli cítit lépe. Jedním z mechanismů, pomocí kterého chlorella ozdravuje trávicí trakt, je její prebiotické působení.
Chlorella ve střevech ozdravuje armádu symbioticky fungujících bakterií, kterým je nejen vynikajícím „hnojivem“, ale i spolupracovníkem, protože obsahuje „jed na střevní plevel“, tzv. chlorellin, který je přírodním antibiotikem, které nepoškozuje trávicí mikroflóru. „Chlorella je řešením na naše nutriční hříchy“ Chlorella obsahuje ušlechtilou formu organicky vázaných minerálií, které jsou důležité pro správnou srážlivost krve, dobré nervstvo a navíc z orgaismu pomáhají odstraňovat olovo a z kostí vytlačovat radioaktivní kovy (např. stroncium).
Minerální přípravky chemického původu nikdy nenahradí výtvor přírody – živé rostlinné buňky bohaté na dary Země, Vody a Slunce. Jen v přirozených zdrojích potravin najdeme pramen obnovy energie a zdraví.
Využití chlorelly: zvyšuje imunitu a zlepšuje sexuální výkonnost pomáhá při detoxikaci organismu a podporuje trávení užívá se jako prevence proti rakovině a srdečním chorobám zmírňuje negativní dopady stresu pomáhá proti chronické únavě snižuje hladinu cholesterolu v krvi podporuje léčbu zánětů dásní, aftů a oparů
Účinné látky chlorelly: Chlorella obsahuje růstový faktor CGF, který podporuje buněčný růst. Tato složka má vliv na posílení organismu. Další složkou je chlorofyl, který se podílí na zlepšení krevního obrazu. Také urychluje hojení ran a zabraňuje zánětům. Mimo těchto dvou látek chlorella obsahuje ještě chlorellin a sporopollein. Chlorellin je probiotikum a přírodní antibiotikum. Spollerin se stará o detoxikaci. Chlorella obsahuje dvakrát více bílkovin než luštěniny – z 60 % ji tvoří rostlinný protein. V chlorelle se nachází také některé vitamíny a minerály. Je bohatá na vitamín A, H, D, C a vitamíny skupiny B. Z minerálů obsahuje železo, zinek, fosfor nebo hořčík.
Mladý ječmen
Mladý ječmen obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa, ale o polovinu méně fosforu-prvku, který přebývá ve většině poživatin. Obsahuje také významné množství manganu a zinku.
Mladý ječmen obnovuje acido-alkalickou rovnováhu a je 2x účinnější než špenát – nejucelenější zásadotvorná strava. Mladý ječmen obsahuje vitamíny, které aktivují enzymy pomáhající při prevenci nemocí a patologických stavů. Mladý ječmen má vysoký obsah betakarotenu, vitamínu C, E a vitamínů řady B: B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu, příbuzného vitamínu B. Nedostatkem vitamínů trpíme z důvodu převahy zpracovaných potravin a skutečnosti, že některé naše potraviny ztratí živiny dříve, než se dostanou na stůl. Obsah vitamínu C v čerstvě nastrouhané ředkvičce klesne na vzduchu o polovinu již za pět minut. Množství vitamínů B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne při vaření.
Avšak vitamíny a ostatní živiny v Mladém ječmeni zůstávají téměř nedotčené! Bez enzymů dojde k narušení všech životních funkcí – trávení, dýchání, pohybu atd. Vědci identifikovali v lidském těle přes 3000 enzymů. V roce 1979 zaznělo na generálním zasedání japonských farmaceutických společností, že extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů a studie odhalují další! 45% hmotnosti Mladého ječmene tvoří bílkoviny (u bílé mouky je to pouze 10%). Ty mají nízkou molekulovou hmotnost a lidské tělo je snadno využívá.
Mladý ječmen podporuje zdravý růst. Zelené bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice. Rostlinná míza je bohatá na přírodní zázrak – chlorofyl. Ten se v léčitelství používá na osvěžení krve a v lékařství je kromě protizánětlivých a desinfekčních účinků ceněn pro deodorační vlastnosti. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání.
V zeleném extraktu jsou i superoxiddismutáza (SOD), likvidátor volných radikálů, cytochromoxidáza, enzym urychlující oxidaci a redukci, peroxidáza rozkládající peroxid vodíku na kyslík a vodu pro snadné vyloučení z těla, oxidáza nutná ke zpracování mastných kyselin, transhydrogenáza důležitá pro srdeční tkáň atd.
Mladý ječmen se vyznačuje silnou antioxidační aktivitou. Většina komerčně dostupných ezymatických přípravků (i těch v systémové enzymoterapii) se získává z krve, orgánů a tkání živočichů. Mnozí odborníci tyto zdroje zpochybňují a doporučují ryze rostlinnou enzymoterapii.
NUTRIČNÍ ANALÝZA
Chlorofyl: 300 mg/100 g Bílkoviny: 280 mg/g Cukry: 500 mg/ g VITAMÍNY Betakaroten: 1370 IU/g Vitamín A: méně než 50 IU/100 g Vitamín B1: 0,43 mg/100 g Vitamín B2: 2,41mg/100 g Niacín: 3,63 mg/100 g Vitamín B5: 5,1 mg/100 g Vitamín B6: 17,8 mg/100 g Biotín: 0,8 mg/100 g Vitamín C: 457 mg/100 g Vitamín E: 22,5 IU/100 g Vitamín K: 0,776 mg/100 g Kyselina listová: 1,5 mg/100 g AMINOKYSELINY Alanín: 16,9 mg/g Methionín: 3,6 mg/g Arginín: 13,4 mg/g Fenylalanín: 13,0 mg/g Prolín: 14,8 mg/g Serín: 11,4 mg/g Glycín: 12,4 mg/g Treonín: 11,5 mg/g Histidín: 5,22 mg/g Tyrosín: 8,29 mg/g Izoleucín: 18,2 mg/g Valín: 13,0 mg/g Leucín: 18,2 mg/g Lyzín: 14,6 mg/g Kyselina aspartamová: 19,7 mg/g Kyselina glutamová: 26,1 mg/g MINERÁLY Vápník: 6,79 mg/g Draslík: 40,5 mg/g Hořčík: 0,03 mg/g Železo: 0,37 mg/g Křemík: 0,04 mg/g Sodík: 6,41 mg/g Fosfor: 3,94 mg/g Bór: 58,0 mcg/g Mangan: 0,14 mg/g Měď: 0,09 mg/g Stříbro: 0,50 mcg/g Chróm: 1,09 mcg/g.
Dávkování zelených potravin
Je velmi užitečné užívat mladý ječmen a řasu chlorellu současně a dlouhodobě. Jejich účinek se společným užíváním několikanásobně zvyšuje. Upozornění: Mladý ječmen i Chlorellu pyrenoidosu uchovávejte na tmavém místě (ve skříni atd.) a mladý ječmen vždy důkladně uzavřete víčkem!
Pro skladování chlorelly pyrenoidosy doporučuji kameninovou dózu, kterou také pečlivě uzavírejte a chraňte chlorellu před světlem. Na rozmíchání mladého ječmene ve vodě použijte nejlépe plastový šejkr. Nikdy nepoužívejte na rozmíchání kovovou lžičku ani kovový šejkr, které způsobují oxidaci.
Užívání Mladého ječmene
Lžičku mladého ječmene rozpusťte ve 2dcl studené vody (nejlépe v šejkru) a válejte malé doušky zeleného zdraví tak, jako by to bylo výběrové víno. Užívejte 2x až 3x denně, nejlépe nalačno a 20 min. počkat, potom teprve jíst. Takto se nejlépe vstřebají všechny látky. Nemocní a staří lidé mohou dávku zdvojnásobit.
Užívání Chlorelly Pyrenoidosy
Říční řasu chlorellu pyrenoidosu užívejte od 3 tablet denně, s postupným zvyšováním během zhruba 2 týdnů do té doby, dokud není stolice zelená… Poté užívejte 2 -4 gramy což je 10 – 20 tablet denně. Záleží na tom zdali užíváte i Mladý ječmen, pokud ne, určitě užívejte min. 20 tablet denně. Nejlépe rozložte denní dávku do 3 dávek za den, ráno, odpoledne a večer. Nemocní lidé, rekonvalescenti, sportovci a staří lidé by měli užívat víc, až dvojnásobek. U dětí jsou doporučené poloviční dávky, chlorellu dávkovat 3-10 tablet denně.
U mladého ječmene taktéž půl lžičky rozpustit ve vodě 2 – 3x denně. Pokud si dají více není třeba se znepokojovat, rozhodně jim neuškodí spíše naopak. Raději jim nabídněte více chlorelly než sladký bonbón. Protože zelené potraviny podporují organismus ve vylučování cizorodých látek z těla, je lepší užívat klasické léky půl hodiny před užitím zelených potravin.
V počátcích užívání zelených potravin, může dojít k dočasnému „zhoršení“, např.: nadýmání, únava, průjem. Zachovejte klid. Tělo konečně začíná bojovat s nepříznivými vlivy. Jde o jev přechodný, který trvá několik dnů. Po delším užíváni zhruba 3 měsíce může nastat opět zhoršení nebo navrácení starých problémů akné, ekzém. To se tělo čistí z hloubky, nechte tuto reakci proběhnout, nechte vyhořet staré záněty v těle.
Poznámka: U autoimunitních onemocnění je vhodné přejít na „zelenou stravu“ velmi pozvolna. Perlička: Pokud hledáte ideální „vyprošťovák po delší oslavě“, tak ho nehledejte, zelené potraviny jsou v tomto nepřekonatelné…
Zelenými potravinami se nedá předávkovat, jsou přírodní a jsou to prostě potraviny, ale je zbytečné jíst kvanta, která se už nevstřebají, tedy pokud si to nevyžádá zdravotní stav a třeba nějaká viróza. V takovém případě můžete zvýšit dávky na 10-20 gramů, což je 50-100 chlorelly denně plus mladý ječmen. Při takovýchto dávkách působí chlorella jako antibiotikum.
Můžete užívat i povrchově na různá poranění, vyrážku apod. Rozdrťte chlorellu pyrenoidosu a smíchejte s vodou nebo nějakou léčivou pastou a potřete. Nebo chlorellu rozkousněte a ranku si olízněte. Na noc si můžete dát tabletu chlorelly do úst a pěkně cucat, prevence kazivosti a jiných problému s dásněmi. Také je to výborně hojivé na různé ranky v ústech, po vytrhnutí zubu, aftech, apod.
Buďte poctiví v užívání a vytrvejte. Kdo očekává zázrak při občasném „ďobnutí“ tabletky, ten se nedočká, i když i to je užitečné. Harmonizace organismu se začíná projevovat po třetím měsíci užívání. Očista vrcholí až šestý měsíc. Organismus jsme ničili celá desetiletí takže naše tělo potřebuje trochu času na poděkování za zelené potraviny.
Vytrvejme v očistě těla i mysli, příroda nám v tom velmi pomáhá a výsledek stojí rozhodně za to! Mé velké díky za nás všechny patří krásné víle a mé přítelkyni Martině Novotné za poskytnutí veškerých informací o zelených potravinách. Krásný zelený – srdečný život nám všem.
Autor zpracování: Mia Weissová, Zdroj: cesta-k-sobe.cz, foto: Google.com, Originál textu a další informace naleznete na http://slunecnyzivot.cz/2013/06/uzdravujici-zelene-potraviny/